Kirsten

Wanneer je denkt aan de molen van Hulshorst dat denk je aan Kirsten. Al meer dan tien jaar is zij druk bezig met malen, builen (het zeven van het meel) en mixen voor bakkerijen en particulieren. In deze tien jaar is er veel veranderd op de molen. Het bedrijf is gegroeid tot een van de belangrijkste molens in Nederland als het gaat over eigen productie en receptuur.  

Na het behalen van haar molenaarsexamen heeft ze de vakopleiding gevolgd bij het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde (AKG) en is hier geballoteerd en tot gezel aangenomen.

Ed

Als enthousiast vrijwillig molenaar is Ed onder andere wekelijks op de molen van Hulshorst te vinden. Hij vindt het leuk dat je op deze molen de mogelijkheid hebt veel verschillende soorten granen te malen, ieder heeft namelijk zijn eigen uitdaging.

Teunis

Sinds maart 2021 werkt Teunis als MIO (molenaar in opleiding) op de molen in Hulshorst. Hier wordt hem het maalproces bijgebracht en leert hij de molen als bedrijf steeds beter kennen.

In de weekenden volgt hij praktijk en theorieles bij zijn leermeester op molens in de buurt zoals het Gilde van Vrijwillige Molenaars voorschrijft. Wat hij in het weekend leert kan hij in de week daarna toepassen in de praktijk.